Covid-19 - ОУ "Христо Ботев" - град Раковски

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Covid-19

Информационен портал, правила и насоки за работа в условията на Covid-19  • Заповед и Правила за организиране и провеждане на присъствено обучение в училище в условията на извънредна епидемиологична обстановка;

  • Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на Covid-19.

Случаи на Covid-19, към 03.11.2020 г.

Уважаеми родители и ученици,

Информираме ви за следните случаи на Covid-19 в училището ни:

1. Положителен тест на преподавател в нач. етап - класен  ръководител на 3а. Не се налага карантиниране на паралелката, тъй като преподавателят не е на работа от 23.10.2020г.

2. Положителен тест на ученичка от 2в клас. Последното посещение на ученичката в училище  е било на 29.10.2020г. и не се налага карантиниране на паралелката. За ученичката ще бъде организирано обучение в ел. среда в несинхронно обучение за периода на карантината.

3. Ученичка от 3б клас, контактна на близък с положителен тест (майка). Последното посещение на ученичката в училище е било на 26.10.2020г. Не се налага карантиниране на паралелката. За ученичката ще бъде организирано обучение в ел. среда в несинхронно обучение за периода на карантината.

Напомняме на всички ученици, че е задължително носенето на защитна маска в общите помещения и по желание в класните стаи. Продължваме да следим за стриктното спазване на насоките и правилта за работа в условия на епидемия.

Пазете се и бъдете здрави!
М. Домовчийска - директор
3 ноември 2020 година


Положителен тест за Covid-19 на преподавател

Уважаеми родители, ученици и учители,
Във връзка с установен положителен тест за COVID-19 на учител по математика в 5-ти клас, Ви информирам, че не се налага карантиниране на паралелките в които преподава.
Проведен е разговор с представител на РЗИ-Пловдив и е установено, че преподавателката не е имала незащитен контакт с ученици и учители. Последно е била на работа на 23.10.2020г.
Апелирам към стриктно спазване на насоките и правилата за работа в условия на COVID-19 в присъствено обучение.
Пазете се и бъдете здрави!

М. Домовчийска - директор
29 октомври 2020 година


Карантиниране на учениците от ІІ а клас

Уважаеми родители,

Уведомявам Ви, че всички ученици от 2 а клас, считано от 22.10.2020 г. (четвъртък) преминават на обучение в електронна среда до 25.10.2020г. включително. Това се налага, поради установен положителен тест за Корона вирус на преподавател на паралелката.

Учебните занятия ще се провеждат по установеното седмично разписание в същия часови диапазон от учител-заместник. Обучението ще се провежда чрез платформата Google Classroom, както миналата учебна година.

Очаквайте чрез ел. дневник да Ви изпратим и предписанията към всеки от Вас от РЗИ-Пловдив. По информация от РЗИ - Пловдив, родителите няма да бъдат в карантина, но могат да използват болничен лист за карантинирането на детето си, както и това, че родителят носи наказателна отговорност при неспазване на карантината от детето/ученика.
Благодарим Ви за разбирането и подкрепата!

Не се колебайте, ако имате въпроси да ги задавате на имейла на училището oubotev@oubotev.bg или телефоните ни за контакт в уч. сайт.

Пазете се и бъдете здрави!
М. Домовчийска, директор
21 октомври 2020 година


Случаи на Covid-19 в училище

Уважаеми родители и ученици,
във връзка с установени два случая на положителен корона вирус на служители в училището ни, Ви напомняме за спазването на правилата, мерките и насоките за безопасност в условията на епидемия - https://sites.google.com/…/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D…

Лицата, които са с положителни корона тестове са от непедагогическия персонал и не са имали незащитен контакт с учители и ученици. Към момента се извършват допълнителни дезинфекции и хигиенизация в цялото училище.
Напомняме Ви основните противоепидемични правила: носене на маска в общите помещения, спазване на дистанция, спазване на реда за вход/изход от сградите, недопускане на външни лица, използване на дезинфектанти и често проветряване на помещенията.
Ученици с грипоподобни симптоми няма да бъдат допускани и ще бъдат връщани при сутрешния филтър.

Пазете се и бъдете здрави!
М. Домовчийска, директор
15 октомври 2020 година


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню