Архив - ОУ "Христо Ботев" - град Раковски

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Архив

Състезание „ Аз прочетох най-много“
участници -2 "а" клас
Класен ръководител: Павлина Плачкова
Начало на състезанието –1.11 2015 г.
Край на състезанието -15.1.2016 г.
Изготвихме своя книжка, в която да отбелязваме какво сме прочели.Всеки ден записваме какво сме прочели. Всеки родител с подписа си доказва, че ученикът е прочел книжката.

Гост - читател
Учениците от 2  ”б” клас при ОУ ”Христо Ботев” – град Раковски имаха гост-читател (родител на дете от класа). Госпожа Кривчева ни прочете българската  народна приказка „Старите хора”, а две деца ни представиха интересни  приказки, които са прочели и препоръчват на другите деца от класа да  прочетат.

ноември 2015
Ние четем

Посещение на книжарница "Зад ъгъла"
При нас в "Зад ъгъла" скрихме цял  един клас и една учителка. И честно - бяха незабравими два часа. И  четохме, и говорихме, и се смяхме. И преди всичко говорихме за книги..за  нови книги. За книги, за които да мечтаят, книги, поради които ще  мечтаят.
Много  лесно, мисля си аз, "отписахме" книгата. Била нещо мъртво. Нещо  архаично и забравено. И забравихме, че тази любов е вътре в сърцето на  всяко дете. Тя покълва с първата книжка с твърди корици и от нас зависи  да продължи...как, с какво, по какъв начин.
Предизвикателство  е да открием пътя, но и наш дълг да го направим. Дали детето ще чете  или не, зависи от мама, от татко, от баба , от дядо, от учители,  библиотекари, книжари. Отговорността е наша. Иначе - да - "кажи на дете,  че то не обича да чете и ще ти повярва.", защото е много по-лесно, но  ако искаш да направиш добро - заведи го в книжарница...защото семето  само знае как да се превърне в дърво.
Благодаря  Ви, госпожо Боргоджийска, че замислихте и осъществихте нещо, за което  можех само да мечтая...двадесет и пет четящи деца. Благодаря ви, деца,  че бяхте толкова прекрасни слушатели и читатели! Благодаря, че бяхте  "Зад ъгъла" .

Лидия от "Зад ъгъла"

декември 2015
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню