Извънучилищни - ОУ "Христо Ботев" - град Раковски

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Извънучилищни

Постижения
Научни публикации на наши преподаватели в списание "Професионално образование", книжка 1/2020 година

В книжка 1 за 2020 година списание "Професионално образоване" на изд.Аз-буки, са публикувани статии на преподаватели от ОУ "Христо Ботев" - гр. Раковски.
Гордеем се с опита, който споделят колегите ни, идеите и решенията на проблемите, подкрепата на мотивацията на учители и ученици, създаването на условия за удовлетвореност от постигнатите резултати.

Считаме за изключително важно популяризирането на успехите и добрите практики на нашите преподаватели.
И най-големият успех е безмислен, ако не бъде споделен и не даде възможност на други хора да се възползват от него.
Поздравления, колеги!

4 март 2020 година
24 Май - Ден на славянската писменост и кулутура

СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ И СЛУЖИТЕЛИ В ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ,

24 май не е от обичайните празници. Всяка година го свързваме с най-духовните, най-светлите събития във вековната ни история. И когато търсим най-силната проява на българския дух, винаги умът и сърцето ни водят към Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
И музиката, и текстът на „Върви народе възродени ….” просълзяват малки и големи, проникват до най-съкровените кътчета на всяка българска душа и събуждат там живителната енергия, която е свързана с корените ни, където и да са те, и с бъдещето ни, каквото и да е то. Това са невидимите сили, които създават устоите на човешките общности и ги подготвят за сложните предизвикателства на бъдещия свят.
2020 г. се оказа едно от тези предизвикателства, може би най-драматичното и най-трагичното в новата история на човечеството. То пряко засегна и сферата, в която работим всички ние – българското образование. Времето за реакция беше ограничено до абсолютния минимум, но всички вие доказахте, че когато духът е силен, и невъзможното става възможно. С помощта на съвременните технологии образователният процес беше изведен във виртуалния свят и продължи да функционира пълноценно. Някои биха нарекли това технологично чудо, но истината е, че в основата е същият този български дух, който е предаван от поколение на поколение и от век на век и който е оцелявал благодарение на словото, на писмеността и на културния градеж.
Уважаеми учители, директори и експерти от РУО, позволете ми в светлата еуфория на един необичаен 24 май да Ви пожелая здраве, успешен бъдещ път на просветители и удовлетворение от добре свършената работа. И да обявя едно решение:
С наградата на РУО – Пловдив за 2020 година се удостояват:
* учителите от област Пловдив, които сътвориха истинско технологично чудо с умовете и сърцата си;
* директорите на образователните институции в област Пловдив, които на всички равнища съдействаха процесът да протече без сътресение и в изпълнение на всички текущи задачи;
Промяната в регламента е съгласувана със социалните партньори, на които изказвам благодарност за подкрепата и доверието.
Въпреки, че Наградата на РУО – Пловдив тази година няма да има материално изражение, тя носи с още по-голяма сила символа на истинското признание.

С уважение,
ИВАНКА КИРКОВА
Началник на Регионално управление на образованието – Пловдив

24 май 2020 година
Награда от РУО - гр. Пловдив за г-жа Милена Лесова

Днес, 10.06.2019 г. на тържествена церемония бе връчена почетна награда "Неофит Рилски" - най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България на г-жа Милена Лесова, старши учител по английски език и информационни технологии в прогимназиален етап на обучение.
Награда от РУО - гр. Пловдив за г-жа Ана Боргоджийска

Днес, 25.05.2018 г. на тържествена церемония бе връчен плакет и грамота от името на РУО - гр.Пловдив на Ана Боргоджийска, преподавател в ОУ"Хр.Ботев" -гр.Раковски. Наградата се присъжда за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес. Призът е признание и висока оценка за значимостта на учителския труд и израз на позитивното отношение към професията.

Грамота от национална изложба на ученическо творчество "Заедно"
Награда от състезание по български език "Св. Иван Рилски"

Днес, 04.06.2018 г. в Областна администрация, гр. Пловдив бяха наградени участниците на призовите места в състезанията по български език "Св. Иван Рилски".

Повод за гордост на целия екип в ОУ " Христо Ботев " е награждаването на Мариела Антонова от VI б клас и нейния преподавател по български език - г-жа Снежана Царова. Поздравления!
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню